+A A A-
Menu
11-03-2015 8:03

CO MA W SOBIE ŻYWNOŚĆ, czyli codzienne dylematy konsumenta

W siedzibie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego-PZH, 31 marca 2015 r. odbędzie się konferencja popularno-naukowa, która organizowana jest w ramach obchodów
Światowego Dnia Zdrowia 2015 BEZPIECZNA ŻYWNOŚĆ – OD POLA DO STOŁU

  • Ocena ryzyka w bezpieczeństwie żywności
  • Czy należy bać się organizmów genetycznie modyfikowanych?
  • Choroby odzwierzęce
  • Epidemiologia zatruć pokarmowych w Polsce
  • Uwaga na zagrożenie Listeria monocytogenes w żywności
  • Czego można się dowiedzieć czytając etykiety?
  • Czego można się dowiedzieć z wyników badań żywności?
  • Bezpieczeństwo substancji dodatkowych – barwniki Southampton
  • Skąd wiemy czy żywność jest bezpieczna, czyli system wczesnego ostrzegania
  • Pestycydy – czy tylko samo zło?Więcej [PDF]

Agenda konferencji [PDF]