pzh@pzh.gov.pl

Opóźnienia w procesie wydawania Atestów Higienicznych i Świadectw Jakości Zdrowotnej Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego.

Szanowni Państwo, W związku z bardzo dużym zaangażowaniem ekspertów Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – PZH w proces diagnostyczny w kierunku koronawirusa COVID-19, uprzejmie informujemy, że MOGĄ pojawić się opóźnienia w procesie wydawania Atestów Higienicznych i Świadectw Jakości Zdrowotnej Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego. W razie jakichkolwiek pytań lub dodatkowych informacji prosimy kontaktować się bezpośrednio z Zakładami rozpatrującymi Państwa wnioski.Zakład Bezpieczeństwa Zdrowotnego Środowiskae-mail: sek-zhk@pzh.gov.pl, tel.: 22 54 21 349Zakład Bezpieczeństwa Żywnoście-mail: sekr.zbz@pzh.gov.pl, tel.: 22 54 21 314Zakład Toksykologii i Oceny Ryzyka Zdrowotnego e-mail: toksykologia@pzh.gov.pl, tel.: 22

Czytaj dalej >>

Komunikat

Komentarz NIZP-PZH do artykułu naukowego “Stanowisko Polskiego Towarzystwa Badań nad Otyłością, Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny, Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła w sprawie stosowania niskokalorycznych substancji słodzących”

Czytaj dalej >>

Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego-PZH łączy się z Instytutem Żywności i Żywienia

Informacja w związku z połączeniem Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny i Instytutu Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła Z dniem 1 lutego br. na mocy rozporządzenia Rady Ministrów Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego – PZH łączy się z Instytutem Żywności i Żywienia im. prof. dra med. Aleksandra Szczygła. Połączenie tych dwóch instytutów  badawczych ma na celu wzmocnienia działów związanych z odżywianiem i zdrowym stylem życia poprzez wsparcie kompetencyjne ekspertami IŻŻ. Instytut będzie też – dzięki

Czytaj dalej >>

Cukier? Dziękuję nie słodzę!

Zapraszamy Państwa do obejrzenia programu, w którym Magda ze Skutecznie TV wraz z gościem tropią cukier ukryty w produktach spożywczych. Jak podaje raport Narodowego Funduszu Zdrowia „Cukier, otyłość – konsekwencje”, Polacy spożywają coraz większą ilość cukru. Jednak nie chodzi o cukier kupowany na kilogramy i wsypywany do kawy lub herbaty, ale ten ukryty w produktach, po które sięgamy każdego dnia.  https://www.youtube.com/watch?v=Oc7fXAWz_G8

Czytaj dalej >>

Kondolencje

Z głębokim żalem zawiadamiamy, że 9 stycznia 2020 roku, w wieku 91 lat, zmarł wieloletni pracownik naszego Instytutu, Kierownik Zakładu Higieny Komunalnej – dr hab. Stefan Maziarka. Całej rodzinie oraz wszystkim najbliższym, Pana doktora wyrazy głębokiego współczucia oraz wsparcia i otuchy w tych trudnych chwilach składają Dyrektor oraz Pracownicy NIZP-PZH

Czytaj dalej >>