pzh@pzh.gov.pl

V Narodowy Kongres Żywieniowy

W dniach 24-25 kwietnia odbędzie się już 5. edycja corocznego Narodowego Kongresu Żywieniowego.

To jedyne takie wydarzenie, które łączy naukę i praktykę, podczas którego naukowcy i badacze dzielą się najbardziej aktualną wiedzą i wynikami swoich badań w dziedzinie odżywiania i zdrowego stylu życia.

Przez dwa dni w trakcie prezentacji, paneli dyskusyjnych i warsztatów uczestnicy Kongresu będą mieli możliwość dowiedzenia się nie tylko, co, kiedy i jak jeść, aby zachować zdrowie, ale spojrzą na wybory żywieniowe pod kątem tego, jak wpływają one na naszą planetę i jak świat nauki patrzy na środowisko, w którym żyjemy.

Czy faktycznie diety roślinne są rozwiązaniem, które służy nam i planecie? Czy ograniczenie spożywania mięsa jest dobre dla naszego zdrowia i korzystne dla środowiska? Uczestnicy Kongresu dołączą do światowej dyskusji o diecie korzystnej dla zdrowia ludzi i dla naszej planety.

Na Kongresie zaprezentują się wystawcy z branży przemysłu spożywczego, którzy pokażą swoje innowacyjne produkty powstałe jako odpowiedź na nowe trendy żywieniowe – będzie można spróbować ich produktów i dopytać o szczegóły obecnych na Kongresie producentów żywności.

W strefie relaksu będzie można zasięgnąć porady u trenerów na temat aktywności fizycznej i sportu korzystnego dla zdrowia.

Serdecznie zapraszamy do wzięcia udziału w interdyscyplinarnym forum wymiany wiedzy i doświadczeń, jakim jest 5. Narodowy Kongres Żywieniowy.

Wydarzenie jest bezpłatne. Więcej informacji wkrótce!