Narodowy Instytut Zdrowia Publicznego PZH – PIB zaprasza do udziału w bezpłatnych szkoleniach e-learningowych pn.:
Zasady zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025.
Zapraszamy przedstawicieli przemysłu spożywczego na bezpłatne szkolenia e-learningowe organizowane w ramach Narodowego Programu Zdrowia.
W ramach szkolenia omówione zostaną między innymi:
– Wartości energetyczne diet w prewencji chorób XXI wieku,
– Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie,
– Dodatkowe systemy oznakowania produktów w kontekście ich wartości odżywczej,
– Nowe trendy żywieniowe, a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności,
– Podatek od „niezdrowej” żywności w walce z otyłością.
Szkolenie dostępne będzie w formie e-learningu, od 22.11.2022 r. do 22.12.2022 r.
Udział w szkoleniu jest bezpłatny.
Aby wziąć udział w szkoleniu zarejestruj się na platformie e-learningowej pod adresem https://elearning.pzh.gov.pl Po pomyślnej rejestracji i ponownym zalogowaniu się na swoje konto, należy kliknąć w ikonę “klucz grupy”, wpisać w polu unikalny kod PPS22 Zostaną Państwo zapisani na odpowiednie szkolenie.
Zadanie realizowane ze środków Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025, finansowane przez Ministra Zdrowia
Program szkolenia e-learningowego w roku 2022 dla przedstawicieli przemysłu spożywczego w ramach realizacji Narodowego Programu Zdrowia na lata 2021-2025
- Rejestracja i wypełnienie metryczki
- Wstęp – Informacje o NPZ na lata 2021-2025, zadanie z zakresu zdrowia publicznego nr 8 pn. „Szkolenia w zakresie zasad zdrowego żywienia i aktywności fizycznej dla grup zawodowych zaangażowanych w działania na rzecz walki z nadwagą i otyłością …. „ dr Katarzyna Stoś
- Wartość energetyczna diet i zapotrzebowanie na składniki odżywcze w prewencji chorób XXI wieku dr Ewa Rychlik
- Tłuszcze w diecie i ich wpływ na zdrowie dr hab. Hanna Mojska
- Dodatkowe systemy oznakowania produktów vs. wartość odżywcza żywności dr Beata Przygoda
- Nowe trendy żywieniowe a ryzyko niedoborów i wzbogacanie żywności dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP-PZH, PIB, mgr Barbara Wojda
- Podatek od „niezdrowej” żywności w walce z otyłością. Wpływ podatku cukrowego w Polsce na zmiany składu napojów dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP-PZH, PIB
- Aktywność fizyczna jako kluczowy element zdrowego stylu życia dr Anna Kopiczko
- Zdrowy styl życia jako element zdrowia psychicznego dr Anna Januszewicz
- Ćwiczenia dr hab. Regina Wierzejska, prof. NIZP=PZH PIB, mgr Barbara Wojda
- Przeprowadzenie testu wiedzy
- Wskazanie prawidłowych odpowiedzi testu wiedzy
- Wypełnienie ankiety otwartej (dotyczącej zastosowania wiedzy w praktyce)
- Wypełnienie ankiety satysfakcji/ewaluacyjnej
- Certyfikat uczestnictwa